Bizzat Ben

Fotoğrafım
İstanbul, Türkiye
From tourism business / Cook candidate / Fenerbahce lover / Iron Maiden maniac / Old school writer / MaidenTurkey Admin / Webitch / Jet City Woman / Rock'n Roll Angel / Beth...Ironclad...

17 Kas 2010

Japon Heavy Metal Dosyası


Dünyada Rock ve Metal piyasasına baktığınız zaman albüm & konser bilet satışları ve popülerlik açısından Japonya’yı hep en üst sıralarda görürsünüz; bu yüzden her önemli grubun da Japonya’da verdiği bir konser ve buna bağlı olarak satışa sundukları Live in Japan tarzı kayıtları vardır ki izlemişsinizdir: Japon seyircisi çılgındır, farklıdır; herşeyden önce grubuna sahip çıkarak hakettiği değeri gösterir, ayağına gelmiş grupların konserlerini de ağzına kadar doldurur!

Peki bugüne kadar Hard Rock ve Heavy Metal adına Japonya neler çıkarmıştır, hangileri ne kadar dünya çapında ses getirmiştir, biraz da bunu inceleyelim:

44 Magnum: 1982’den beri aktif olup sadece Japonya değil dünyada da bir çok rock/metal dinleyicisinin beğenisini kazanmış bir gruptur. 7 stüdyo, 2 konser, 3 Ep, 1 best of ve 1 de vhs kayıt albümüne sahiptir. Son albümlerinin (44 MAGNUM) çıkışı 2009’dur ve kadrosu:
§                     Tatsuya Umehara − vocals
§                     Stevie Umehara - vocals
§                     Satoshi "Jimmy" Hirose − guitar
§                     Hironori Yoshikawa − bass
§                     Satoshi Miyawaki − drums

X Japan: Toshimitsu "Toshi" Deyama ve Yoshiki Hayashi tarafından yine 1982’de kurulan power/speed metal, sonrasında da progresifleşmiş bir gruptur. 1989 yılında çıkardıkları 2. albümleri Blue Blood ile ünü yakalamışlardır. Fakat sene 1997’ye geldiğinde grup dağılmıştır. Aradan 10 yıl geçip de yıl 2007’ye geldiğinde grup yeni bir şarkıyla tekrardan bir araya geldiğini duyurmuştur ve bu şarkı da Testere IV filminin soundtracklerinden biri olmuştur:  "ı.v". Müzik kariyerlerinden bugüne kadar 6 stüdyo, 19 single, 6 konser, 10 best of, 15 de video albüm kaydı olmuştur. Kadrosu:

Toshimitsu "Toshi" Deyama - Vokal (Toshi)
Tomoaki "Pata" Ishizuka - Gitar (Dope Headz, Ra:IN)

Hiroshi "Heath" Morie – Bas Gitar (Paranoia (Jpn), Dope Headz, Lynx)

Yoshiki Hayashi - Davul, Piano (Yoshiki, V2, Violet UK, Globe, S.K.I.N.)

Sugizo - Gitar (Luna Sea, The Flare, S.K.I.N., Pinocchio, Kashimir)


Anthem: 80ler sürecindeki Tokyo’nun en ünlü heavy metal gruplarından biridir. 1992’de dağılmasına karşın 2000 yılında çıkardıkları ‘Heavy Metal Anthem’ albümleriyle tekrar dirilmişlerdir.  Hala müzik hayatına devam eden grubun şu anki kadrosu:
§                     Vokaller - Eizo Sakamoto (Animetal, Katsu Ohta)
§                     Elektro gitar - Akio Shimizu (Sonic Squad, Shy Blue, Hollywood)
§                     Leader/bass gitar - Naoto Shibata  (Loudness, Saber Tiger)
§                     Davullar - Hirotsugu Homma (Loudness, EZO, Saber Tiger, Flatbacker)
Rainbow ve MSG’den de tanıdığımız vokalist Graham Bonnet bir dönem grupla çalışmıştır. Grubun müzik hayatında 14 stüdyo, 5 konser, 7 best of, 4 video, 7 single albüm kaydı bulunmaktadır, son albümleri 2008 çıkışlı Black Empire...


Bow Wow: Tokyo’da, kuruluşu 1975’e dayanan grubun ilk ismi Bow Wow’du. Benzer ismi taşıyan İngiliz Pop grubu  Bow Wow Wow ile karıştırılan grup ismini 1984’te Vow Wow olarak değiştirdi. Vokalisti ve gitaristi olan Kyoji Yamamoto, hammer tekniğini daha Eddie Van Halen popüler etmeden önce kullanmıştır. Grup 1995 yılında tekrardan eski ismi olan Bow Wow’a geri dönmüştür ve hala bu isim altında müzik yapmaktadır. Grubun şuanki aktif kadrosu:

Kyoji Yamamoto - Vokal, Gitar (Wild Flag, Heavy Metal Army(Guest), Munetaka Higuchi (Konuk), Black Syndrome (Session), Yuki Nakajima (Konuk))
Mitsuhiro Saito - Gitar

Daisuke Kitsuwa – Bas Gitar

Toshihiro Niimi - Davullar (Lance of Thrill, The Slut Banks, Bad Six Babies)

Bow Wow müzik kariyerine baktığımızda ise, 25 stüdyo, 7 konser, 11 best of, 7 dvd albümü görebiliyoruz. 1987 yılında çıkardıkları  Vow Wow V albümünü sizlere tavsiye ediyorum...


E.Z.O : Kuzey (Sapporo) Japonya’nın Hard/Glam Rock grubu Ezo’nun kurulduğu tarih 1986...Ve başarısına rağmen, malesef şuan aktif olmayan, kariyerine sadece 2 stüdyo albüm, 2 VHS kayıt vermiş olan bir grup...Grubun son bilinen kadrosu:

Masaki Yamada - Vocals (Flatbacker, Loudness, Firesign (US))
Shoyo "Showyo" Iida - Guitar (Flatbacker)

Taro Takahashi - Bass (Flatbacker)

Hirotsugu "Hiro" Homma - Drums (Flatbacker,
 Loudness, Saber Tiger, Anthem (Jpn))

Grup, Japon da olsa glamin özündeki gösteriş ögesini elden bırakmayarak Kiss benzeri makyajlarıyla konser ve albüm kapak çekimlerinde ilgiyi üzerlerine çekmiştir. 1987 debut albümleri ‘E-Z-O’da Gene Simmons ile çalışan grup, Amerika’da turladığı dönem Great White ve Guns n’ Roses’ın alt grubu olarak sahne almıştır. 1989 Fire Fire albümlerinde ise Grim Reaper ve Onslaught’tan tanıdığımız vokalist Steve Grimmett geri vokallik yapmıştır. Ezo, o senelerde yine Amerika’da Tuff, Skid Row, Helloween gibi isimlerin altında çalmıştır.
Masaki Yamada 1992 yılında Loudness’a katılırken, davulcu Homma’nın da Loudness’a geçmesi çok da uzun sürmemiştir(1994).


Loudness: Japon Heavy Metali dendiği zaman ilk akla gelen; akla geldiği zaman da üzerine çok şey yazılıp söylenecek olan gruptur, Loudnes...Ve bir gitar yeteneği olan Akira Takasaki’siz Loudness düşünmek zordur. 1980 yılında müzik piyasasına katılan Osakalı grup müzik kariyerini sürekli dolu tutarak Japon ve dünya Rock piyasasındaki popülerliğini korumayı bilmiştir. Bu kariyere baktığımız zaman; nerdeyse her yıl bir stüdyo albüm çıkartmaktan çekinmeyen grubun, 22 stüdyo, 11 best of, 6 konser, 7 dvd albümü bulunmaktadır. Son albümü The Everlasting’i Mayıs 2009’da çıkaran grubun bu albüm kritiğine geçen sayımızda, albümü çok beğenerek yer vermiştik. Grubun günümüzdeki kadrosu:
Minoru Niihara - Vokal (1980-1988, 2001-) (X.Y.Z.->A, Sly, Earthshaker, Ded Chaplin, Akira Takasaki)
Akira Takasaki
 - Gitar (1980-) (Lazy (Jpn), Ji-Zo)
Masayoshi Yamashita – Bas Gitar (1980-1992, 2001-) (Spaed, Blood Circus, guest on
 5X)

Loudness geçtiğimiz yıl davulcuları Munetaka Higuchi’yi karaciğer kanserinden kaybetmiştir.
Grup, The Everlasting’ten sonra Haziran ayında Tokyo-Lemon Hall konserinde çekilen konserin ( kaybettikleri davulcularının anısına...) DVD’sini piyasaya çıkartarak çalışkan Japon Heavy Metal’inin gücünü göstermeye devam etmektedir... Munetaka Higuchi Forever our Hero!!!

Earthshaker: 1978 yılında müzik hayatına Heavy Metal icra ederek başlayan Earthshaker, artık günümüzde Pop Rock yapmaktadır. Kendi isimlerini taşıyan ilk albümlerindeki ‘Dark Angel’ şarkısının sözleri Iron Maiden’ın gitaristi Adrian Smith tarafından yazılmıştır. 1994 yılına kadar gayet başarılı yıllar geçirerek iyi albümler veren grup, bu yıldan sonra pop muziğe geçiş yapmıştır.
Grubun, 16 stüdyo, 4 konser, 10 best of, 8 vhs kaydı bulunmaktadır ve grup hala kayıtlar yaparak turuna devam etmektedir...
Earthshaker’ın günümüzdeki kadrosu ise;

Masafumi Nishida - Vokal
Shinichiro Ishihara - Gitar (Sly)

Takayuki Kai – Bas Gitar

Yoshihiro Kudo – Davul

Grubun en görkemli ilk yıllarında ise, XYZ ve Loudness’tan tanıdığımız Minoru Niihara gruba bas-vokallik yapmıştır.


Ark Storm: Sırada kuruluş tarihi günümüze daha yakın bir grup var; Neoklasik anlamda Power Metal yapan Ark Storm, müzik hayatına Nagasaki’de 2001’de başlıyor...2002-2003 ve 2004 tarihli olmak üzere 3 stüdyo albümlerinin dışında kayıtları yok ama hala aktifler...Ark Storm’un kadrosu ise;

Yasuo Sasai – Vokal (Katsu Ohta)
Katsu Ohta
 - Gitar (Astonishment)
Isamu Takita – Bas Gitar

Yuhki - Klavye (Galneryus,
 Castle in the Air, Alhambra, Prophesia, Katsu Ohta)
Ichoro Nagai - Davul(Concerto Moon)

Greenmachine: Japonya’dan her tür çıkar da Stoner Metal çıkmaz mı...Hem de 1995’ten beri ama dağılmış olan bir grup Greenmachine...Kurulduğundan beri 2 dağılma yaşayan grup, en son 2006 yılında son DVD kaydından sonra dağılmış. Müzik kariyerlerinde Stoner/Sludge/Grindcore tarzlarında 1 split albüm olmak üzere toplam 4 albüm ve bir de DVD kayıtları bulunmakta...Grubun son bilinen kadrosu:

Monzawa - Gitar, Vokal
Takumi – Bas Gitar

Datsu – Davul


Boris: 1992’de Tokyo’da Stoner/Pyschedelic Rock yaparak müzik hayatına başlayan Boris, o zamanlarda dört kişiyken 1996’dan sonra üç kişi olarak yoluna devam etmeye başladı. Günümüzde aktif olan grubun şuanki kadrosu:

Takeshi Ohtani - Bas, Gitar & Vokal
Wata - Gitar & Vokal

Atsuo Mizuno - Davul & Vokal
chio Kurihara - Session live guitars
Michio Kurihara – Konser gitaristi
Boris’in 1996 yılından itibaren, 22 stüdyo albümü, 8 konser albümü, 4 DVD albümü ve çok sayıda single’ı mevvcut...Grup son konser, split, EP ve single albümlerini bu yıl çıkardı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.